Reef Central Online Community

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community > Sponsor Forums > EcoTech Marine
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read

Notices

User Tag List

Reply
Thread Tools
Old 09/13/2015, 10:40 AM   #26
Reefer Ron
Registered Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: alabama
Posts: 14
Should have waited for the WAV pumps!

The above post are from 2013 so I figured this problem would have been behind them now. Here it is 9/2015, installed mine (after following directions), ran fine about 24 hours, then propeller stopped and started flashing red/green. Took wet side and cleaned an already clean pump and put back in place. Red/green. Spent all day saturday, thinking maybe a Apex WXM issue. NOT so here I am having to miss work for a pump I had to work almost all week to pay for in the first place! Now more $$$ & time being xxxxed away. Quess I'll see what there customer service is all about tomorrow, (monday). Should have waited a week longer for the WAV's. Would have have saved some $$ too. Customer service will dictate weather or not I'll ever try any Ecotech marine products in future. WOW!


Reefer Ron is offline   Reply With Quote
Old 09/13/2015, 10:58 AM   #27
Reefer Ron
Registered Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: alabama
Posts: 14
Was thinking about the Radions Gen 3 pro. Tomorrow will help with that decision!


Reefer Ron is offline   Reply With Quote
Old 09/14/2015, 07:07 AM   #28
Alex Y EcoTech
Registered Member
 
Alex Y EcoTech's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Allentown, PA
Posts: 1,956
Quote:
Originally Posted by Reefer Ron View Post
Was thinking about the Radions Gen 3 pro. Tomorrow will help with that decision!
Reefer,

Red/Green indicates a stall error meaning the dryside is unable to spin freely. This is typically caused by the wetside being jammed. If you've already disassembled and cleaned the wetside, I would recommend ensuring you're using the correct spacer based on your aquarium's glass thickness. That said, we look forward to talking to you.


__________________
Alex Y.
Customer Service Representative at EcoTech Marine
Call: 1-800-785-0338 Ext. 2 or E-mail: Service@EcoTechMarine.com
Alex Y EcoTech is offline   Reply With Quote
Old 07/02/2016, 07:21 AM   #29
rudipurwadi
Registered Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: bandung
Posts: 5
And its happen again with me here in indonesia.. try to clean the wet side but doesn't work properly
Help...


rudipurwadi is offline   Reply With Quote
Old 07/15/2016, 08:35 PM   #30
lionfish300
Registered Member
 
lionfish300's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Las Cruces, New Mexico
Posts: 586
Red/Green flashing light on my MP40wes. I check the wet side change out difference one. Dry side is spin loosely, till I took the driver apart and wriggle the wires and that all it took. Did it 5 minutes ago


lionfish300 is offline   Reply With Quote
Old 05/22/2017, 03:23 AM   #31
Bigbibi
Registered Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 6
Had the same problem with 2 of my MP10s (2 weeks apart). Switched motors, wet sides cleaned etc, nothing.

As they were from 2013 and 2014, no warranty, so I went ahead and ordered a replacement quite drive . This got one of pumps working...

Now in order to save money and time, here's what I did to bring the old drives back from the red/green land...

1. unplug the drive
2. take out the wet side and give it a good clean (optional and not essential)
3. disconnect the motor from the drive (unscrew, disconnect the white plug from inside)
4. connect the power cable to the motorless drive -> this will make the drive flash red/orange
5. unplug
6 reconnect the motor to the drive
7. reasemble the drive
8. plug it in -> you should have a nice working pump now !

I did this to both my old drives and got them working . Now I have an extra drive sitting around

Claudiu


Bigbibi is offline   Reply With Quote
Old 06/06/2017, 09:37 PM   #32
BryanCaruso
Registered Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 826
Seems like a lot of quality issues. My one week old mp40 crapped out. Sent it in cost 40$ for shipping for a one week old 350$ pump


BryanCaruso is offline   Reply With Quote
Old 04/20/2018, 09:38 PM   #33
quirino18
Registered Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 8
My Vortech Mp10 Just went out yesterday red/green light flashing
i got 2 units so what i did was to open both units and swapped heads to see if it was a head issue as many mentioned(cleaning etc) and i had the same issue si i thought it was the control it self so i tested the voltage and amps i was getting 24V but amp was not staying and 1.5 as power adapter indicate, 1.5 popped in but it turned off in no time so i figured it was the power supply/ AC adapter however you want to call it but if you need a replacement you'll find it under AC adapter anyways so i went ahead and swapped the adapter to the faulty unit and it turned right On! so i had pinpointed the problem to Ac Adapter (power supply) MP10 uses 24V output 1.5 amp 50/60HZ if you're in USA 50/60HZ its standard from your wall power outlet, so if you need 1 search using that info also on the original adapter under output:24v----1.5A there is a drawing indicating polarity when you buy a new unit make sure it was polarity the same (polarity power/ground or if you want to call it positive/negative ) on MP10 + is in the Middle - outside refer to picture, you can find them for like $10 when searching if you see the Amps higher than 1.5 for example 3.0 or anything over 1.5 that adapter its fine to use because drive its only pulling whatever amps it needs! anyways my fix was only .
.75 Cents! i opened my unit and noticed a capacitor blew how did i know? visibly you can see the top of it inflated while the other is flat, i replaced it and red/green lights are gone! unit working just fine for MP10 capacitor needed is 470uF 35V 105C temp i used an 82C and its working fine! you can find this Online very cheap! for MP40 removed capacitor and refer to info on capacitor it self it should have info needed written on it! good luck Guys





quirino18 is offline   Reply With Quote
Old 04/20/2018, 09:40 PM   #34
quirino18
Registered Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 8


https://www.dropbox.com/s/ziokd07kj0..._7488.JPG?dl=0


quirino18 is offline   Reply With Quote
Old 04/20/2018, 09:41 PM   #35
quirino18
Registered Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 8



quirino18 is offline   Reply With Quote
Old 04/20/2018, 09:43 PM   #36
quirino18
Registered Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 8
http://www.dropbox.com/s/ea1g6scwkfy..._7482.JPG?dl=0


quirino18 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help Please!!! MP40w flashing green prob THP EcoTech Marine 1 10/03/2010 10:58 AM
MP40w flashing red wakeboardgeek EcoTech Marine 1 08/27/2010 07:16 AM
Mp40w flashing red and green koda_dad EcoTech Marine 1 08/20/2010 12:20 PM
MP40w flashing red rort EcoTech Marine 11 02/13/2010 06:42 PM
mp40w flashing red 60Cubed EcoTech Marine 1 08/03/2009 09:58 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:18 PM.


TapaTalk Enabled

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef CentralTM Reef Central, LLC. Copyright 1999-2014
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.